Zomeravond hockey; sticks op elkaar

Zomervakantie en toch lekker hockeyen? Dat kan via zomeravondhockey-trainingen. Dit zijn trainingsavonden die in het teken staan van lekker onderling hockeyen en gezellig samen zijn tijdens de heerlijke zomeravonden.

Hoe werkt het?

Zomeravond hockey is eigenlijk een heel eenvoudig concept, waar iedereen aan mee kan doen. Van veteraan tot een 1e elftal speler of speelster. Elke donderdagavond gedurende de zomervakantie-periode wordt er gestart om 20.00 uur. Onder alle aanwezigen worden teams gemaakt via ‘sticks op elkaar’ (a la een racketavond bij tennis). Afhankelijk van het aantal deelnemers en de grootte van de teams worden veldjes uitgezet, meestal op een kwart veld met kleine doeltjes. Er worden onderlinge wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld, waarbij tussen elke wedstrijden door een kleine pauze is. Na alle wedstrijden is er tijd voor een gezellige nazit.

Wat is er leuk aan zomeravond hockey?

Het leuke aan zomeravond hockey is dat alle aanwezige spelers gemixt worden in diverse teams. Dus in plaats van dat je altijd met je eigen teamgenoten traint, speel je nu wedstrijdjes met andere leden van elk niveau en elke leeftijd. Van spelers van een Heren of Dames 1, Jong senioren tot aan veteranen. Leuk voor iedereen? Jazeker, zowel voor de ‘betere’ spelers zodat die zich een keer moeten aanpassen aan een ander niveau en voor de mindere spelers omdat die nu een keert je samen mogen en kunnen spelen met de toppers van een 1e elftal. Leuk, want normaal gesproken sta je als toeschouwer langs de lijn de 1e elftallen aan te moedigen en nu speel je met die spelers en speelsters samen. Daarnaast spelen mannen en vrouwen door elkaar, dus dat is ook een keertje leuk. En zit je toevallig een keertje in een teampje dat iets minder is, de volgende week is alles weer anders omdat elke week er anderen aanwezig zijn en andere teams worden samengesteld.

Fanatiek of alleen gezellig?

Eigenlijk zijn is het concept van zomeravond hockey elke week weer een soort ‘hussel-toernooi’, waar het er best fanatiek aan toe gaat. Kortom, het is ‘echt’ wel hockey en niet zomaar alleen voor de gezelligheid. Intensief inspannen en daarna ontspannen, dat is het idee. En de ervaring leert van afgelopen jaren dat vele leden het leuk vinden gezien de opkomst en de lange nazit tijdens mooie zomeravonden.

Share
, ,

Post navigation